Trokuti sa sirom koji vraćaju uspomene

Trokuti sa sirom koji vraćaju uspomene

Postoji nešto čarobno u tom savršenom spoju: kada se tanki, zlatno-žuti listovi lisnatog tijesta pretvore u hrskavu, prozračnu školjku, a unutrašnjost skriva tajnu kreme koja se topi u ustima. Ovi Trokuti sa Sirom su brza karta za putovanje u djetinjstvo, podsjetnik na miris nedjeljnog doručka i toplinu obiteljske kuhinje.

Zahvaljujući gotovom lisnatom tijestu, ovu ćete poslasticu pripremiti za manje vremena nego što je potrebno da se pećnica zagrije. Prava magija leži u nadjevu: kremasti, blago kiseli svježi sir balansiran je slatkoćom i obogaćen mirisom limunove korice i vanilije, dok grožđice dodaju nježnu teksturu.

Trokuti iz pećnice izlaze napuhani, rumeni i sjajni, spremni da ih posipate šećerom u prahu i poslužite dok su još topli.

Sastojci za tijesto:

lisnatog tijesta
1 razmućeno jaje

Sastojci za nadjev:

svježeg sira
šećera
1 jaje
naribana limunova korica
vanilin šećer
grožđice

Prirema:

Prvo pripremite nadjev: svježi sir pomiješajte sa šećerom i jajetom, a zatim dodajte naribanu limunovu koricu, vanilin šećer te na kraju umiješajte oprane grožđice. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu.

Lisnato tijesto razvaljajte i izrežite na jednake četvrtine, otprilike . Rubove svake četvrtine tijesta namažite razmućenim jajetom to će pomoći da se tijesto čvrsto zalijepi prilikom preklapanja. Na sredinu svake četvrtine stavite punu žlicu nadjeva od sira. Preklopite tijesto dijagonalno, tvoreći trokut. Vilicom lagano pritisnite rubove kako biste ih čvrsto zatvorili i spriječili istjecanje nadjeva tijekom pečenja.

Trokute premjestite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prije pečenja, cijelu površinu svakog trokuta premažite preostalim razmućenim jajetom kako biste dobili zlatnu i sjajnu koricu.

Pecite oko u pećnici zagrijanoj na , dok ne dobiju lijepu rumenu boju i hrskavost.

Poslužite toplo, po želji posuto šećerom u prahu.

Povratak na vrh